Image
Top
Navigation
10 Οκτωβρίου 2016

AS WE ENTER – 5 YEARS ANNIVERSARY @ Fuzz: Το πιο επιτυχημένο party γενεθλίων

Μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για το καλύτερο event της σεζόν. 8 ώρες, πάνω από 20 καλλιτέχνες επί σκηνής, μια νοστιμότατη τούρτα και ένα κατάμεστο Fuzz να χορεύει ως τις πρωινές ώρες. Να τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση πέντε χρόνων για την Enter Events, η οποία ήδη μας έχει χαρίσει εξαιρετικές συναυλίες, στήθηκε μια ξεχωριστή νύχτα για τα γενέθλιά της, όπως έπρεπε και όπως άξιζε. Με ένα χορταστικό line up που περιελάμβανε σχεδόν όλο το νέο αίμα της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής στο κομμάτι της παραγωγής, του djing, του beatmaking, αλλά και μπάντες με φρέσκια προσέγγιση στον ήχο και τις επιρροές τους, με έξυπνο promotion που δεν κούραζε στην εποχή της υπερπληροφόρησης και των social media, καθώς και με τιμές εισιτηρίων εξαιρετικά προσιτές για αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Εκκίνηση νωρίς, στις 8 ακριβώς, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια καθυστερήσεων με τόσο κόσμο που θα περνούσε από τη σκηνή. Πρώτος και καλύτερος ο Dj Booker, γνωστός και μη εξαιρετέος, τόσο από την πορεία του με τους Active Member, όσο και από τις εμφανίσεις του στο πλάι μεγάλων ονομάτων της διεθνούς σκηνής. Με reggae μελωδίες και τα γνωστά του tricks ζέστανε το κλίμα, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον πιο «ραδιοφωνικό» Dj Snatch.  Συνέχεια με τους «ταξιδιάρικους» Blast’em Bop και ακολούθησε το back to back set των RSN (του οποίου ο δίσκος Analog Memories συζητήθηκε αρκετά) και Timewarp.

Δυστυχώς ο κόσμος, που δεν είναι ακόμη μαθημένος σε events που ξεκινούν νωρίς, αδίκησε τους πρώτους και έχασε ένα πολύ δυνατό κομμάτι της βραδιάς. Όπως αναφέραμε όμως και πιο πάνω, όταν έχεις όλη σχεδόν την ελληνική σκηνή αυτού του είδους σε ένα lineup, σε ένα βράδυ, δεν έχεις και πολλά περιθώρια χρόνου, οπότε καλό είναι να συνηθίζουμε και το νωρίτερα στα lives.  Αν, ωστόσο, κάποιοι επέλεξαν να δουν συγκεκριμένους καλλιτέχνες, κι αυτό θεμιτό, αλλά και πάλι έχασαν που δεν ήρθαν νωρίτερα.

Στα της σκηνής και πάλι, η ώρα ήταν 22:00 όταν ανέβηκε ο Ψ και ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται. Κλασικός θεαματικός Ψ και τα λόγια περιττεύουν. Σειρά είχαν οι Stiko και Wag, με ατμοσφαιρικούς ήχους και τη συμμετοχή της Poh στα φωνητικά, η οποία αργότερα κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες για να τραγουδήσουν το happy birthday και να σβήσουν τα κεράκια από την τούρτα (που όλοι δοκιμάσαμε αργότερα). Ώρα 23:00 και πάνω βρίσκονται ο MCD (επίσης γνωστός στον κόσμο του low bap) μαζί με τον Billa Qause, βάζοντας φωτιά σε πλατώ και pads. Μιλώντας προσωπικά, δεν έχω ξαναδεί άνθρωπο να παίρνει τον κόσμο μαζί του, χωρίς να χρειαστεί να πει μισή κουβέντα. Ήταν απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο ο Billa Qause αλληλεπιδρούσε με το κοινό, μόνο με τις χειρονομίες και την υπερκινητικότητά του. Εξίσου αεικίνητοι o Mononome και ο Kill Emil (μαζί με τον Billa αποτελούσαν τα 2/3 των Pad Trio για τους παλιούς), με φοβερές μουσικές εναλλαγές και διάθεση.

Το κλίμα αλλάζει και οι εκρηκτικοί Balkan Riddims ξεκινούν το χορό που θα διαρκέσει μέχρι το πρωί. Reggae και global μουσικές μπλέκονται και ο Gobey ξεσηκώνει όλα τα «λιοντάρια» από κάτω. Λίγο πριν τη 01:00, η σκηνή παραδίδεται στους Fundracar που βουτάνε μαζί με τον Bredda Ahmed σε πιο μυστηριακές μελωδίες, για να πάρουν σειρά μετά οι Dub Riots. Επόμενο ξέσπασμα με τους SKG’s Dub Alliance και την ιδιαίτερη χροιά του Big Shine στις ρίμες. BNC και Blend Mishkin συνέχισαν επάξια και δυναμικά, για να αναλάβουν με το πιο drum n bass ύφος τους back to back οι Fleck και Bass Delight. Κλείσιμο στις 04:30 περίπου με Insom & Harris, που κράτησαν αμείωτο το κέφι. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, το Fuzz ήταν γεμάτο και χόρευε συντονισμένα, με την ίδια ένταση ως το τέλος.

Δεν είμαι σίγουρη αν έχουμε ξαναδεί τέτοιο live πρόσφατα, μαζικό, καλά οργανωμένο, με ένα line up που ναι μεν απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, αλλά προφανώς αποτελεί και το μέλλον στην εναλλακτική μουσική. Και όταν οι διοργανωτές είναι πρώτα απ’όλα οι ίδιοι fans και μετά «επιχειρηματίες», χωρίς να χάνουν τον επαγγελματισμό τους, χωρίς να είναι απρόσωποι, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να φέρνουν εις πέρας ένα τέτοιο event , τότε βάζουν τα γυαλιά σε πολλούς άλλους.

Αν και το έχει σίγουρο, εμείς θα ευχηθούμε τα πέντε χρόνια να γίνουν εκατόν πέντε και η Enter Events να συνεχίσει να μας χαρίζει τέτοιες στιγμές. Αλλά κάτι μου λέει ότι θα το καταφέρει…

Stalia

Spread The Troll

Now on air
    • Rock 'n' Troll Music