Image
Top
Navigation
10 Νοεμβρίου 2017

«Το ταξίδι τώρα πια δεν μας τρομάζει»

RAZASTARR: TO TEΛΕΥΤΑΙΟ LIVE
4/11/17 ΣΤΟ PASSPORT ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ήδη εδώ και αρκετό καιρό που είχαμε σημειώσει την ημερομηνία περιμέναμε να είναι μια βραδιά έντονη. Ο τόπος ήταν η κεντρική σκηνή του Passport στον Κεραμεικό που από νωρίς άρχισε να μαζεύει κόσμο για τη βραδιά που η ιστορική Hip-Hop παρέα των Razastarr είχε ανακοινώσει πως θα είναι το τελευταίο live τους. Πάμε να πούμε λίγα λόγια για όσα ζήσαμε το Σάββατο στο Passport λοιπόν.

Ο Ψ από τους Frontal Attack και την Dustheadz Clik υποδεχόταν όσους σκάσανε μύτη από νωρίς με τους δίσκους του σε ένα εναρκτήριο DJ set που άρχισε να προθερμαίνει την ατμόσφαιρα. Κατά τις 10:30 στη σκηνή ανεβήκαν οι Razastarr. Οδυσσέας και Νικόλας μαζί με τον DJ Everlast (FFC) και DJ Wheel M (Phase3) που θα τους συνόδευαν σε όλο το live από τα πικάπ. Οι περισσότεροι γνωρίζαμε πως η νύχτα θα είναι μεγάλη, καθώς η setlist περιείχε τα περισσότερα από τα κομμάτια που έχουν κυκλοφορήσει οι Raza: Όπως λιώνει το κερί, Τα πιο όμορφα όνειρα είναι ανώνυμα, Αφού σκοτώσω τη δίψα μου και κομμάτια από τους προσωπικούς δίσκους τους ή από δίσκους στους οποίους έχουν συμμετάσχει. Πολλές εναλλαγές σε εποχές και ρυθμούς και πολλές και οι εναλλαγές καλεσμένων, όπως οι Phase3 από τον Βύρωνα, τα Αντίποινα με το πολύ όμορφο «Απλά», η Mi55t στο «Μαζί», ο Soulnek με τον Δημήτρη Καντάρη από τους Ως Αιδώ και ο Παράξενος, κάθε ένας από αυτούς είχε κάτι να πει για τη σχέση του με τους Razastarr, την συμβολή τους στην ελληνική Hip-Hop σκηνή, την στάση τους και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν. Μετά από μερικά ακόμα κομμάτια των Raza, ανέλαβε δράση ο Billa Qause (πρώην MC των Α.Κ.Ρ.Α. και νυν beatmaker) για ένα εικοσάλεπτο εντυπωσιακό show με τo MPC.

Δεύτερο μέρος μετά από το διάλειμμα του Billa Qause που ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρουμε καμιά ανάσα. Ο Οδυσσέας και ο Νικόλας φωνάζουν στη σκηνή τον Αιρετικό και τον Κανένα από τους Deadlock, που μας ξεσήκωσαν με τα σκληροπυρηνικά rap τους και μετά τον Δημήτρη Πετσούκη που πήρε θέση στα μηχανήματα δίπλα από τον DJ Everlast για να συμπληρώσει τα 2/3 των θρυλικών FFC, για μια μίξη κομματιών που ο Πετσούκης έχει φτιάξει για τους Razastarr. Τελευταίος καλεσμένος ο τραγουδοποιός Θοδωρής Καρέλλας που τραγούδησε παρέα με τον Νικόλα ένα κομμάτι το οποίο ετοιμάζουν από κοινού.

Αφού κάνανε όλοι οι καλλιτέχνες το πέρασμα τους, ο Wheel M ξεκίνησε να πετάει στα ηχεία τα κλασσικότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια των Razastarr: Ναυπηγοί της Φαντασίας, Βύρωνας, Κανένας πόνος δεν είναι αρκετός, Τα πιο όμορφα όνειρα είναι ανώνυμα, Το φως του ήλιου, Οι στιγμές που ξεφεύγεις με τον Νικόλα και τον Οδυσσέα συγκινημένους να ευχαριστούν όλους εμάς για την υποστήριξη, να μοιράζουν αγκαλιές, χειραψίες και λόγια γεμάτα ευγνωμοσύνη ενώ ήταν εμφανές ότι κάτι τους κράταγε ακόμα στη σκηνή… DJ Wheel M και ΞΑΝΑ «Το φως του ήλιου», ΞΑΝΑ «Kανένας πόνος» ΞΑΝΑ «Βύρωνας» (θα μπορούσε να ξαναγυρίσει όλη τη συναυλία από την αρχή αν ήθελε και να μην τελειώσει ποτέ) και ΞΑΝΑ συγκίνηση με όλους όσους είχαν ανέβει στη σκηνή προηγουμένως να μαζεύονται στο πλευρό των Razastarr για μια τεράστια αγκαλιά.

Αυτά όσον αφορά τη συναυλία αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι μου είναι τρομερά δύσκολο να μεταφέρω το συναίσθημα της βραδιάς, μόνο όσοι ήταν εκεί μπορούν να το νιώσουν. Οι Razastarr είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και έχουμε μεγαλώσει με τραγούδια τους που μαζί με τραγούδια 2-3 συγκροτημάτων ακόμα μας κρατούσαν όρθιους σε δύσκολες περιόδους, η καλλιτεχνική τους στάση και το ήθος τους είναι γνωστά και κερδίζουν άπειρο σεβασμό. Δεν πιστεύω σε τέλος όσον αφορά τη μουσική, ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε για να ανοίξει ένας άλλος και είμαι σίγουρος ότι οι ναυπηγοί της φαντασίας θα συνεχίσουν το ισόβιο ταξίδι τους με φάρο ένα αστέρι απ” τη φυλή του ουρανού.

MuteNoise

Ευχαριστούμε τον Νίκο Κορύλο για την παραχώρηση της πρώτης φωτογραφίας καθώς και την Innersense Productions για την παραχώρηση των υπόλοιπων φωτογραφιών που είναι του Θωμά Αρσένη.

Spread The Troll

Now on air
    • Rock 'n' Troll Music