Image
Top
Navigation
28 Σεπτεμβρίου 2015

Σεμινάρια παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών για 3η χρονιά από τον TrollRadio.gr

Παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών
(διάρκεια: 15 διδακτικές ώρες / 2 κύκλοι συναντήσεων)

Επιμέλεια – Συντονισμός: Γιάννης Κουλουκάκος, ραδιοφωνικός παραγωγός
Διδασκαλία: Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, Κλαούντια Μάτολα, ραδιοφωνικοί παραγωγοί
Αντικείμενο: Προετοιμασία και πραγματοποίηση μουσικής ραδιοφωνικής εκπομπής
Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00

1ος κύκλος: Πέμπτη 19, 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου 2015
2ος κύκλος: Πέμπτη 7, 14 και 21 Ιανουαρίου 2016

Κόστος:
Για την παρακολούθηση ενός κύκλου: 50 €
Για την παρακολούθηση δύο κύκλων: 90 €

Στο τέλος κάθε κύκλου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά εκπομπές από το στούντιο του trollradio.gr.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Ο Bono μιλάει για τον Bono του Michka Assayas

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το σεμινάριο στέλνοντας e-mail στο [email protected]. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται «Σεμινάρια παραγωγής ραδιοφωνικών εκπομπών» και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).

FB event

Αναλυτικά: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο κύκλους. Ο κάθε κύκλος θα είναι αυτοτελής και οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν έναν ή και τους δύο κύκλους.

1ος κύκλος: Η δημοσιογραφική έρευνα και η συνέντευξη στο ραδιόφωνο με τον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο
Πέμπτη 19, 26 Νοεμβρίου και 3 Δεκεμβρίου 2015

Η δημοσιογραφική έρευνα στο ραδιόφωνο
Σε αυτόν τον θεματικό άξονα δίνεται έμφαση στον σχεδιασμό της έρευνας, στην οργάνωσή της, στην επιλογή και την αξιολόγηση των πηγών, στη συγκέντρωση του υλικού και στη μορφή της παρουσίασής του. Εξετάζονται οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη συλλογή πληροφοριών (π.χ. data journalism), καθώς και οι ευκαιρίες συνεισφοράς του κοινού (π.χ. crowd sourcing) για την κάλυψη θεμάτων «ανεπιθύμητων» στα καθιερωμένα μέσα, στο πλαίσιο της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Η συνέντευξη στο ραδιόφωνο
Παρουσιάζεται η τεχνική της συνέντευξης στο ραδιόφωνο και τα διαφορετικά της είδη: η ηχογραφημένη και η ζωντανή. Ακόμα εξετάζονται:

  • η διάρκεια και ο τρόπος παρουσίασης
  • οι κανόνες επιλογής των προσώπων
  • ο σχεδιασμός της και οι θεματικοί της άξονες
  • η μεθοδολογία και τα προβλήματα
  • η σημασία της προσωπικότητας του δημοσιογράφου και του συνεντευξιαζόμενου
  • η επιλογή και η επίδραση του χώρου-τόπου της συνέντευξης

2ος κύκλος: Προετοιμασία και παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής με την Κλαούντια Μάτολα
Πέμπτη 7, 14, και 21 Ιανουαρίου 2016

Στον κύκλο αυτό θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να πετύχουμε δυνατό περιεχόμενο στην εκπομπή μας μέσα από την εξιστόρηση, τα προσωπικά βιώματα και την παρατήρηση, με στόχο τη γνήσια εμπλοκή των ακροατών, τη διάδραση και τη δημιουργία μιας ουσιαστικής σχέσης.
Θα κάνουμε επίσης μια αναδρομή στην ιστορία και τα είδη της μουσικής και θα μιλήσουμε για τη ροή, το «πάντρεμα» διαφορετικών ειδών μουσικής, την ανάδειξη δύσκολων μουσικών θεμάτων και το στήσιμο. Τέλος, θα προχωρήσουμε σε πρακτική εφαρμογή όσων μάθαμε.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια δημοσιογραφία στην École Journalisme de Lille στη Γαλλία. Από το 1983, για περισσότερα από τριάντα χρόνια, αρθρογραφεί στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, για πολιτικά και αθλητικά θέματα. Από το 1994 έως το 2001 υπήρξε ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Βρυξέλλες – Στρασβούργο). Η θητεία του στο ραδιόφωνο ξεκινά από το 1987. Από το 1996 έως σήμερα συνεργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός με τον σταθμό Nova ΣΠΟΡ FM (94,6).  Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων κι έχει μεταφράσει βιβλία από τα αγγλικά.

Η Κλαούντια Μάτολα έβαζε μουσική από μικρή στα πάρτι του γυμνασίου στα διπλά κασετόφωνα και μετέφερε φωτορυθμικά για να συμπληρώσει την ατμόσφαιρα.
Σπούδασε ηχοληψία και μουσική τεχνολογία, ξεκινώντας παράλληλα μια πολύχρονη εργασία σε γνωστά clubs της Aθήνας.
Είχε την πρώτη της επαφή με την υποκριτική παίζοντας αρχικά σε ένα επεισόδιο των «Δέκα Μικρών Μήτσων» του Λάκη Λαζόπουλου και αργότερα στο εργαστήρι υποκριτικής του Θεάτρου των Αλλαγών, συνεχίζοντας για ένα διάστημα σε τηλεοπτικές κωμικές σειρές των Γιάννη Ζουγανέλη και Σάκη Μπουλά καθώς και σε παράσταση των ίδιων συντελεστών.
Το πάθος για τη μουσική τη φέρνει πίσω από τα decks επίσημα ως resident Dj σε διάφορα μπαρ σε όλη την Ελλάδα σε διάφορα είδη μουσικής.
Στο ραδιόφωνο ξεκίνησε την πορεία της τα Σαββατοκύριακα στον Best και ακολούθησε η καθημερινή εκπομπή της στη συχνότητα του Εν Λευκώ για περίπου δέκα χρόνια. Ακολούθησε ο  Red και σήμερα την ακούτε καθημερινά από τη συχνότητα του Pepper 96.6. Κάνει επίσης μουσική επιμέλεια σε διάφορα εστιατόρια και μπαρ της Ελλάδας. Παράλληλα, αρθρογραφεί σε διάφορα blog, website, free press.
Είναι μέλος-παραγωγός και στιχουργός του επερχόμενου μουσικού project «The Non Project» με τον υποψήφιο για Grammy σαξοφωνίστα του Miles Davis, της Charles Mingus Big Band και Saturday night live του NBC Alex Foster, τον τραγουδιστή/μπασίστα Roy Bennett, τον κιθαρίστα Κώστα Μπαλταζάνη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 211 3003580 ή να στείλετε e-mail στο [email protected].

Spread The Troll

Now on air