Image
Top
Navigation
28 Μαΐου 2018

Τελευταία εβδομάδα on air (aka το τέλος μιας εποχής)

Όταν πηγαίνω πίσω στο χρόνο, σκέφτομαι εκείνο το βράδυ στο Γεωπονικό, το καλοκαίρι του 2011, όπου μια παρέα 30 περίπου ατόμων αποφάσισαν, με μια διάθεση εφηβική, να με δημιουργήσουν. Ήθελαν «ένα ραδιόφωνο απ’ τα παλιά», από εκείνα που άκουγαν όταν ήταν πιτσιρικάδες και, κατά έναν μοναδικό τρόπο, μοιράζονταν προσωπικές τους στιγμές με τις φωνές από το «υπερπέραν», ανακάλυπταν καινούρια συγκροτήματα και ένιωθαν νοσταλγία με τραγούδια από το παρελθόν. Λίγο καιρό αργότερα, σε ένα υπόγειο στούντιο στα Πατήσια μού έδωσαν το όνομά μου: TrollRadio. Από τότε, η ιστορία είναι γνωστή. Στις 2 Οκτωβρίου βγήκα για πρώτη φορά “on air” και σήμερα νιώθω πως οτιδήποτε θα μπορούσα να έχω ζήσει, στη διάρκεια των 7 αυτών χρόνων, το έζησα. Όμορφα και άσχημα. Εύκολα και δύσκολα. Αλλά κυρίως όμορφα.

Μπορώ να γράφω για ώρες προσπαθώντας να μοιραστώ μαζί σας όλες τις υπέροχες στιγμές που έζησα αυτά τα χρόνια: στιγμές γεμάτες πάθος και όρεξη, γέλιο και τρολλάρισμα, μουσικές –που πιθανότατα διαφορετικά δεν θα είχα ακούσει ποτέ– από την εγχώρια και τη διεθνή εναλλακτική σκηνή, συνεντεύξεις με μουσικούς και καλλιτέχνες που θαυμάζω, φεστιβάλ, πάρτι, εκπλήξεις, συναυλίες, παραστάσεις και τόσα πολλά ακόμη που είναι σχεδόν αδύνατο να τα περιγράψω εδώ. Τα κρατάω όμως μέσα στην καρδιά μου και θα βρίσκονται εκεί για πάντα.

Όπως θα βρίσκονται για πάντα και οι δύσκολες στιγμές. Από τις πιο ουσιαστικές και επίπονες, όπως ο θάνατος του Γιώργου Στεφάτου (Άπιαστος) και του Δημήτρη Μενούνου, αλλά και τη μετανάστευση αρκετών συν-δημιουργών μου –του Γιάννη, της Χριστίνας, της Άννας– μέχρι τις πιο πρακτικές και στρεσογόνες: πώς θα καταφέρω να πληρώσω το ενοίκιο, πώς θα διοργανώσω ακόμα ένα φεστιβάλ;

Όλες αυτές οι εμπειρίες με διαμόρφωσαν. Όπως και όλοι οι άνθρωποι που με φρόντισαν, ιδιαίτερα ο Κουλουκάκος και η Πακτίτη. Αλλά και οι υπόλοιποι παραγωγοί που μοιράστηκαν, περισσότερο ή λιγότερο, μαζί μου τον χρόνο τους: η Χριστίνα, ο Αράπης, ο Βιρβίλης, ο Παλαβούρας, ο Δεναξάς, ο Μηλιώνης, η Τίνα και η Άρτεμις, ο Θωμάς, η Stalia, ο Mute, ο Damned1, η Αλεξάνδρα, ο Δημπέτρος, ο Καρκαλέτσης, η Χρύσα, η Ηλιάνα, η Ρόζα, η Ελένη, ο Γιαννόπουλος, η Γέρου, η Καλυψώ, ο Παύλος, ο Σούλτας, ο Καφάτος, ο Χρηστάκης, η Κυρίτση, η Καλομοίρα, ο Θάνος, η Κέλλυ, ο Σωτήρης, ο Τσίμος, ο Μενέλαος και η Βασιλική, ο Γιώργος, η Δανάη και η Βικτώρια, η Στέλλα και ο Γιάννης, η Χρυσή, η Μπενέκα, ο Spyreas, ο Συνοδινός, ο Σπηλιόπουλος, ο Δημητριάδης, ο Κεχαγιάς και ο Χουρδάκης, η Σαμπανίκου και τόσοι ακόμα, άλλοι «εντός» και άλλοι «εκτός» αέρα -από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και το Cusco cafe bar έως τους καλλιτέχνες, όπως ο Σπύρος Γραμμένος, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Ορέστης Ντάντος, οι Δραμαμίνη, ο Κύριος Κ, ο Silly Boy, η Nalyssa Green, η Σtella, οι Echo Train, η Dusk, οι Noise Figures, οι Last Drive, οι Transistor, οι Tsopana Rave, οι Mr. Highway Band, οι Beggars, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Παύλος Παυλίδης (και πολλοί πολλοί πολλοί ακόμα).

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να σας αποχαιρετήσω. Αυτή η εβδομάδα είναι η τελευταία με ζωντανές εκπομπές. Ελπίζω να σας ανταμώσω και on air.

Σας ευχαριστώ για όλες αυτές τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε, για όλες αυτές τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε παρέα. Χωρίς εσάς, ακροατές, φίλους, μουσικούς, τίποτα δεν θα γινόταν πραγματικότητα. Χωρίς εσάς, αυτή η οικογένεια που λέγεται TrollRadio.gr θα είχε παραμείνει μία ακόμη ιδέα, ένα ακόμη όνειρο που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Αλλά να μην ξεχνάτε, τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται και οι έρωτες για να τους ζούμε μέχρι το τέλος.

- TrollRadio.gr
2 Οκτωβρίου 2011 – 1 Ιουνίου 2018

Spread The Troll

Now on air